COMUNICAT DEL CASAL POPULAR CUA ROJA D AVANT L’ADJUDICACIÓ D’ACTES A L’AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

26 nov.

COMUNICAT DEL CASAL POPULAR CUA ROJA D AVANT L’ADJUDICACIÓ
D’ACTES A L’AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA
Som el Casal Popular “Cua Roja” de Torredembarra, aquest casal l’integren tres col·lectius: L’Assemblea de Joves Independentistes de Torredembarra, col·lectiu Indepententista del Baix Gaià-La Gaianada i col·lectiu feminista Les Filles de les Fetilleres. A més a més de comptar amb la col·laboració de socis i sòcies a títol individual.
El casal autogestionat i sense ànim de lucre, desenvolupa diferents activitats a nivell social i cultural així com diferents tallers per infants i joves amb l’objectiu de sensibilitzar a tots/ es els/les participants sobre les diferents problemàtiques de la societat actual.
Per tal de participar activament a la vida col·lectiva de Torredembarra i a més a més buscar diferents fonts d’autogestió, ens involucrem en projectes locals com Barrakes i Correllengua.
El passat mes de juny vam voler optar per l’organització i gestió de la festa de Cap d’any del poble, ja que amb l’obertura del casal i amb les despeses que aquest comporta (lloguer, activitats, etc.), ens trobem en una situació econòmica on cal buscar recursos de finançament per tal de garantir el desenvolupament d’aquest espai. La resposta que vam rebre per part de l’ajuntament va ser negativa, van optar per continuar oferint la gestió d’aquesta festa a una iniciativa privada i/o personal no relacionada amb l’organització d’esdeveniments. Volem remarcar que aquest acte el va iniciar una entitat
torrenca.
El Casal Popular Cua Roja denuncia que aquest espai ha estat adjudicat sense previ concurs i sense tenir en compte la resta de demandes de gestió. Aquest actes públics són masses vegades cedits a empreses privades, passant per davant d’entitats sense ànim de lucre que treballen en el dia a dia del poble. Cal remarcar que l’ajuntament té destinada una partida de diners públics per aquesta mena d’actes siguin aquests gestionats per entitats o empreses privades.
Creiem que TOTS ELS ACTES LOCALS que no siguin d’iniciativa popular s’haurien d’obrir a concurs. A més a més, que tinguin preferència les entitats locals sense ànim de lucre, tenint en compte que aquestes no poden competir econòmicament amb empreses privades, pensem que aquestes només haurien de gestionar actes públics ens cas que no
hi hagi cap sol·licitud per part d’alguna entitat local.
Així doncs volem obrir aquesta carta a tots i totes les/els torrencs i torrenques per mostrar la nostra disconformitat absoluta respecte a com s’adjudiquen certs actes, fer públics aquest tipus de fets que succeeixen al nostre ajuntament i demanar una correcta gestió d’aquestes partides públiques que són de tots i totes els/les ciutadans de la vila.

Novembre 2012

Casal Popular Cua Roja

cuaroja@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: